Kalender actueel

Corona-veilige, online lezing door Guy Dupont, Collectiebeheerder van Archief Gent

op 22 april 2021- 20u:

Sine dato… Het dateren van prentbriefkaarten met Gentse stadsgezichten

Iedereen kent wel de Gentse stadsgezichten op prentbriefkaarten. Maar hoe kan je achterhalen wanneer de foto werd gemaakt als er geen datum op staat? Kom alles te weten over het dateren van prentbriefkaarten op de eerste GOF-lezing Sine dato… Het dateren van prentbriefkaarten met Gentse stadsgezichten op 22 april om 20 uur. Collectiebeheerder Guy Dupont van Archief Gent dook in de beeldcollectie en maakt je gedurende een uurtje wegwijs in dit boeiende thema.
De lezing gaat omwille van de coronamaatregelen volledig online door.

Inschrijven kan heel eenvoudig door uiterlijk tegen 21 april 2021 een mail te sturen naar gentonfiles@gmail.com met de vermelding van je naam. Je krijgt daarna een link toegestuurd waarop je op de avond zelf kan klikken om de lezing bij te wonen. In deze mail zullen ook duidelijke instructies staan over hoe de lezing digitaal via Teams zal verlopen.


Wie zelf thuis prentbriefkaarten met Gentse stadsgezichten heeft en benieuwd is naar de datering ervan, kan vooraf een scan van de voor- en achterzijde bezorgen aan de collectiebeheerder. Stuur de beelden uiterlijk tegen 19 april via mail naar guy.dupont@stad.gent en wie weet komt jouw prentbriefkaart tijdens de lezing als voorbeeld aan bod!


Het wordt alvast een boeiende avond en we hopen natuurlijk op een talrijke aanwezigheid!

 

 

 

 

 

Word vriend van  GOF op Facebook en word zo onmiddellijk op de hoogte gebracht van nieuwe activiteiten.